Texapore

August 6, 2021

Texapore

Hardshell-materiaal

De materialen van deze groep zijn klassieke 'hardshell'-materialen en daarmee altijd waterdicht, winddicht en ademend.

De stoffen bestaan uit een PFC-vrij duurzaam waterafstotend geïmpregneerde buitenstof en een aan de binnenkant aangebracht, waterdicht PU- membraan of waterdichte PU-coating. Afhankelijk van de soort constructie (stoffen van 2, 2,5 of 3 lagen) wordt het materiaal aan de binnenkant aangevuld door een soepele binnenstof of een ingehangen voering.

Onze basis TEXAPORE is waterdicht – minimaal 10.000 mm** waterkolom (bijna 1 bar) – en ademend – minimaal 6000 g/m²/24 h*. Daarmee is het materiaal geschikt voor de meeste toepassingen en houdt je effectief droog bij regen.

Als onze producten ontwikkeld zijn voor veeleisender tochten en soorten sport, dan grijpen we terug op varianten van onze technologie:

De toevoeging „O2+” en ook „ECOSPHERE” geeft aan dat dit materiaal nog beter ademend is – 15.000 g/m²/24 h* – en dus bedoeld is voor een sportiever gebruik. „O2+” en „ECOSPHERE” zijn bovendien bestand tegen een hogere waterdruk van ten minste 20.000 mm** waterkolom (bijna 2 bar).

HYPROOF staat voor de extreem hoge waterdichtheid van minimaal 30.000 mm** waterkolom (wat overeenkomt met ongeveer 3 bar) – ook bij grote druk door bijvoorbeeld het draagsysteem van een volle trekkingrugzak dringt er geen water door het membraan.

TEXAPORE ECOSPHERE staat voor een echte doorbraak in de allweatherkleding, want het is het eerste 100% gerecyclede allweathermateriaal. Het membraan bestaat uit snijresten die in de productie overblijven en weer worden hergebruikt in de productiecyclus – een zero waste-concept. De bovenstof en de voering daarentegen bestaan uit gerecyclede PET-flessen. Zo worden hulpbronnen ontzien of compleet gespaard. Ondanks gerecyclede materialen blijft de kwaliteit op het hoogste niveau en biedt je de zeer goede performance van Texapore O2+.

Overigens:

De technologieën 'Texapore' en 'Texapore O2+' zijn in gewijzigde vorm bij schoenen terug te vinden.

* JIS L 1099 B-1
** JIS L 1092