Bescherming van natuurlijke bronnen en chemicaliënmanagement
jw-csr-environment-bluesign
Bluesign®-systeempartnerschap
Wij zijn bluesign®-systeempartners – voor veilige, duurzame productieprocessen. Het onafhankelijke bluesign®-systeem staat voor een volledig duurzame textielproductie – het stelt de hoogste eisen aan de veiligheid op de werkplek, de bescherming van de consument, het behoud van natuurlijke hulpbronnen en de bescherming tegen water- en luchtemissies.

Lees meer
Sustainable Apparel Coalition (SAC)
Samen voor meer duurzaamheid. Sinds augustus 2020 is Jack Wolfskin lid van de „Sustainable Apparel Coalition“ (SAC). De SAC bestaat uit meer dan 250 toonaangevende kleding-, schoenen- en textielmerken, detailhandelaren, leveranciers, dienstverleners, bedrijfsschappen, non-profitorganisaties, NGO's en academische instellingen die er samen aan werken om de milieu-impact te verminderen en sociale rechtvaardigheid in de totale wereldwijde waardeketen te bevorderen.
Lees meer
De Higg Index
Wij gebruiken de Higg Index om duurzaamheid op een gestandaardiseerde wijze te meten en de resultaten in een gemeenschappelijke taal voor de sector te communiceren. De door de „Sustainable Apparel Coalition“ (SAC) ontwikkelde Higg Index biedt een gestandaardiseerde methode voor het meten van de sociale en milieuprestaties van de waardeketen en de milieu-impact van producten.
Lees meer
jw-csr-environment-pollution-control
Controle op gevaarlijke stoffen in de productieketen
Gevaarlijke chemicaliën verboden! Dankzij ZDHC MRSL no-go list. De afkorting MRSL staat voor "Manufacturing Restricted Substances List" en betekent een catalogus van chemische stoffen die al tijdens het productieproces niet of slechts in zeer beperkte maximale concentraties gebruikt mogen worden.
Lees meer
jw-csr-environment-chemical-control-product
Controle op gevaarlijk stoffen in het eindproduct
Ons Green Book garandeert op schadelijke stoffen gecontroleerde producten. Bij Jack Wolfskin hebben we naast ZDHC MRSL ook nog een eigen 'Restricted Substances List' (RSL) voor het reguleren van de inhoudsstoffen in onze eindproducten, inclusief extra materialen zoals knopen en ritsen.
Lees meer
jw-csr-environment-sustainable-packaging
Milieubewust werken met verpakkingsmateriaal
We vermijden verpakkingsafval zoveel mogelijk. Verpakkingen ter bescherming van onze producten – bijvoorbeeld tijdens het transport in containers – kunnen niet volledig worden vermeden. Maar we hebben verschillende maatregelen genomen om het verpakkingsafval zoveel mogelijk terug te brengen.
Lees meer
jw-csr-environment-microplastic-mini
Samen tegen microplastics
We werken aan branchebrede oplossingen voor het werken met microplastics. Niet alleen de grote hoeveelheden plastic afval belasten ons milieu, maar in toenemende mate ook microplastics, de kleinste, nauwelijks zichtbare kunststofdeeltjes. Ze worden doelgericht toegevoegd aan veel cosmetische producten zoals tandpasta of douchegels en komen zo in ons afvalwater terecht.
Lees meer
jw-csr-environment-partners
Met partners bereiken we meer!
Samen de uitdagingen van de branche aangaan. In samenwerking met gelijkgestemde, sterke partners in de kledingindustrie kunnen we bij de leveranciers in alle uithoeken van de wereld op het gebied van duurzaamheid meer bereiken dan alleen. Daarom hebben we ons aangesloten bij betrokken verenigingen en organisaties.
Lees meer
Milieubescherming

Het onderwerp duurzaamheid is voor ons een vanzelfsprekendheid. Daarom streven we er bij de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën altijd naar om de negatieve impact op het milieu en de mens te verminderen.”

Director Apparel
Klimaatbescherming
jw-csr-environment-co2
CO2-gereduceerde transporten
We verminderen de CO2-emissies op alle transportwegen. De sleutel tot het verminderen van onze transportgerelateerde CO2-uitstoot is gelegen in het volledig herzien van onze logistieke processen – het sleutelwoord daarvoor is: Supply Chain Management (SCM).
Lees meer
Groene stroom
We gebruiken groene stroom – deels door onszelf geproduceerd. Naast het verminderen van ons elektriciteitsverbruik ligt onze focus op het gebruik van duurzame energie. Sinds 2012 zijn we in ons Jack Wolfskin hoofdkantoor in Idstein, in het Jack Wolskin distributiecentrum in Neu Wulmstorf en alle Stores, met uitzondering van één Retail Store, in Duitsland en Oostenrijk volledig overgeschakeld op groene stroom. Een deel hiervan produceren we ook zelf – met behulp van fotovoltaïsche systemen in onze vestigingen in Idstein en Neu-Wulmstorf.
jw-csr-environment-green-mobility
Groene mobiliteit
We letten op groene mobiliteit – ook tijdens zakenreizen. Bescherming van het milieu telt voor ons ook bij alle korte en lange afstanden. Concreet betekent dit dat alle medewerkers van Jack Wolfskin bij zakenreizen binnen Duitsland en in de buurlanden bij voorkeur de trein pakken.
Lees meer
jw-csr-environment-sustainable-stores
Duurzame winkelinrichting
Inrichting en verlichting in onze Stores zijn milieuvriendelijk. Ook bij de uitrusting van onze Stores gaan we voor duurzaamheid en zien we volledig af van PVC. We letten erop te kiezen voor duurzame natuurlijke materialen zoals inheemse houtsoorten en op het gebruik van bouwmaterialen die recyclebaar zijn en het milieu nauwelijks belasten. Belangrijk is verder de herbruikbaarheid van elementen. Bovendien hebben we een energiebesparend verlichtingsconcept geïntroduceerd.
jw-jacket-finder-iconjw-csr-environment-green-headquarters
Groen hoofdkantoor
Natuur en biodiversiteit rond ons hoofdkantoor in Idstein. Van onze hoofdvestiging in Idstein im Taunus hebben we al in 2008 de verharde oppervlakken op onze campus vervangen door ecologisch verantwoord groen – met struiken, bomen, bloemen en gazons.
Lees meer
Bosbescherming
In 2021 hebben we samen met jullie 25.000 m² Europees beukenbos voor de komende 50 jaar beschermd. Uit de opbrengsten tijdens de actieperiode van de NATURE COUNTS-campagne hebben we aan Wohllebens Waldakademie een bedrag van € 100.000,- voor het bosbeschermingsproject ter beschikking gesteld.
Lees meer

Wij committeren ons aan de Science-Based Targets

Wij committeren ons aan de Science-Based Targets

Met gepaste trots maakt Jack Wolfskin in november 2023 bekend zich gecommitteerd te hebben aan de Science-Based Targets (SBT), die als leidraad het Klimaatakkoord van Parijs hebben. Met onze vrijwillige verplichting ons aan te sluiten bij dit initiatief, versterken we onze betrokkenheid op het gebied van duurzaamheid verder. We zullen tot 2030 emissiereductiedoelstellingen voor de korte termijn van 5-10 jaar vastleggen en eraan werken deze te bereiken. Door ons bezig te houden met de klimaatverandering en onze positieve invloedmogelijkheden willen we onze klanten, onze partners in de leveringsketen en vanzelfsprekend het milieu positief beïnvloeden.

Lees meer
Milieubescherming
Sustainability Book

Dit is wat we doen

Alles over de maatregelen die we op het gebied van duurzaamheid nemen en implementeren is na te lezen in ons Sustainability Book.

PDF downloaden