Duurzame materialen
jw-csr-sustainable-products-1
Gerecyclede materialen
Alle gerecyclede componenten zijn gecertificeerd volgens de Global Recycled Standard (GRS). Een echte mijlpaal op het gebied van hergebruik is ons absoluut regendichte Texapore-Ecosphere-jack: Niet alleen de buitenstof en de voering zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester – hetzelfde geldt voor het technisch geavanceerde, waterdichte membraan ertussen.
Lees meer
jw-csr-sustainable-products-2
100% biologische katoen
Bij ons wordt uitsluitend gecertificeerde biologische katoen gebruikt. Sinds 2013 gebruiken we voor al onze producten van katoen en gemengde weefsels met katoen 100% biologische katoen van gecertificeerd ecologische herkomst. Voor de teelt van de biologische katoen gelden hoge normen: het spreekt voor zich dat het gebruik van chemische meststoffen en pesticiden en de genetische modificatie van zaden verboden is.
Lees meer
jw-csr-sustainable-products-3
Dons uitsluitend van diervriendelijke pluimveehouderijen
Voor het dierenwelzijn van eenden en ganzen – Geen levende pluk en geen dwanggevoerde dieren. Wij verbieden absoluut in alle gevallen het gebruik van dons van levende pluk en dwanggevoerde dieren. Wij gebruiken voor kleding alleen dons en veren die onafhankelijk gecertificeerd zijn.
Lees meer
jw-csr-sustainable-products-4
Strenge eisen aan onze leerleveranciers
Strenge normen op het gebied van schadelijke stoffen en strikte uitsluiting van leer van bedreigde diersoorten. Leer gebruiken we uitsluitend voor onze schoenen. Bij de keuze ervan letten we er vanouds op dat het natuurproduct een bijproduct van de voedselproductie is en niet afkomstig is van beschermde dieren.
Lees meer
jw-csr-sustainable-products-5
Merinoswol uitsluitend van diervriendelijke bedrijven
Mulesing is voor ons absoluut onacceptabel. Wij letten zeer goed op de herkomst van onze merinoswol – deze mag principieel uitsluitend afkomstig zijn van schapen die op een diervriendelijke wijze zijn gehouden. Het dieren mishandelende mulesing is voor ons absoluut onacceptabel! Hiermee wordt bedoeld een pijnlijke ingreep rond het achterwerk van een schaap, waarmee het aantrekken van insecten moet worden voorkomen. Deze methode wordt bijvoorbeeld nog in Australië toegepast.
Lees meer
Afzien van het gebruik ten gunste van het welzijn van de dieren en de bescherming van het milieu
jw-csr-environment-100-okostrom
PFC-vrij
Onze kleding en alle equipment-producten zijn compleet PFC-vrij. Al vanaf de voorjaars-zomercollectie 2019 zijn ons kledingassortiment en alle rugzakken en tassen volledig PFC-vrij, d.w.z. zonder geperfluoreerde en gepolyfluoreerde chemicaliën.
Lees meer
jw-csr-sustainable-products-7
Geen gebruik van bont
Bij Jack Wolfskin wordt principieel geen echt bont gebruikt. Het fokken van dieren voor de productie van hun vacht wijzen wij af. Hetzelfde geldt voor het gebruik van vachten om modieuze redenen. Beide zijn niet te verenigen met onze claim met betrekking tot dierenwelzijn. Alle garnituren van "bont" op onze kledingstukken zijn daarom zonder uitzondering gemaakt van hoogwaardig geweven bont.
Lees meer
jw-csr-sustainable-products-8
Geen gebruik van angorawol
Jack Wolfskin heeft nooit angorawol gebruikt. De dieren worden vaak op een niet-diervriendelijke wijze gehouden. Ook bij het verkrijgen van de wol kan niet worden gegarandeerd dat de angorakonijntjes geen leed wordt aangedaan. Om die reden hebben we hun wol nog nooit gebruikt in onze producten.
Lees meer
jw-csr-sustainable-products-9
Geen nanotechnologie in onze producten
Jack Wolfskin gebruikt geen nanodeeltjes. Dit zijn zeer minuscule deeltjes die textiel speciale eigenschappen kunnen geven, zoals een waterafstotende of antibacteriële functie. Maar tot nu toe weet niemand hoe ons organisme op de deeltjes reageert en of er sprake is van gezondheidsrisico's. Zolang significante langetermijnstudies ontbreken, zullen we om veiligheidsredenen geen nanotechnologie toepassen.
jw-csr-sustainable-products-10
100% PVC-vrije producten
We hebben PVC uit onze producten verbannen. Het vermeende voordeel van de kunststof polyvinylchloride (PVC) – zijn enorme lange levensduur – is tegelijkertijd het doorslaggevende nadeel voor het milieu. Het materiaal is praktisch niet afbreekbaar. Sinds 2012 hebben we het gebruik van PVC in onze producten al volledig vermeden.
jw-csr-sustainable-products-11
Mosquito-Barrier by Construction
Onze 100% bescherming tegen muggen wordt bereikt met 0% chemie. Met onze Mosquito-Barrier-technologie hebben we een innovatieve, bijzonder dichte, ademende stof ontwikkeld, waar geen insect doorheen kan dringen. Zo houden de overhemden, jacks, jassen en broeken van onze Lakeside-collectie vervelende muggen 100% zeker van het lijf – helemaal zonder enige chemische behandeling met insecten werende middelen.
Duurzame producten
Naleving Europese normen
jw-csr-sustainable-products-12
Hoogste eisen aan kinderkleding
Heeft hoogste design-prioriteit: geen risico voor kinderen. Sinds maart 2005 zijn de eisen voor de veiligheid van kleding voor kinderen tot 14 jaar in de Europese norm DIN EN 14682 vastgelegd. Onze ontwerpers en technici zorgen ervoor dat de eisen vanaf de eerste ontwerpen strikt worden nageleefd. De hoge veiligheidsstandaards verbieden bijvoorbeeld koorden en trekbandjes ter hoogte van de hals.
jw-csr-sustainable-products-13
Persoonlijke beschermende uitrusting (PBU)
Onze beschermingsproducten voldoen aan alle normen. PBU is de afkorting voor een 'Persoonlijke Beschermende Uitrusting' die wij bij ons dragen of als kleding op het lichaam dragen. Ook wij hebben dergelijke producten in ons assortiment – bijvoorbeeld outdoorkleding met UV-bescherming.
Lees meer
Duurzame producten
Duurzame producten
jw-csr-sustainable-products-14
Hoogste kwaliteit en goed onderhoud
Onze producten gaan lang mee – kwaliteit ter wille van het milieu. Een essentieel punt van onze duurzaamheidsconcepten is de productie van rondom hoogwaardige producten voor een lange levensduur. Want hoe langer onze kledingstukken functioneel zijn en gedragen kunnen worden, des te beter is het voor het milieu: de hoeveelheid energie en grondstoffen die nodig is om ze te produceren wordt steeds efficiënter naarmate ze langer worden gebruikt.
Lees meer
jw-csr-sustainable-products-16
Repareren in plaats van vervangen
Onze reparatie-service voorkomt menige nieuwe aankoop. Een klein scheurtje achterin de jas? Geen reden om meteen een nieuwe te kopen. Met onze reparatie-service in Duitsland en Oostenrijk worden kleine beschadigingen snel verholpen, gaatjes worden waterdicht gerepareerd – zo is het kledingstuk snel weer volledig functioneel en bijna als nieuw. Elke Store neemt beschadigde producten in en stuurt ze door naar ons reparatieteam.
Duurzame producten
Sustainability Book

Dit is wat we doen

Alles over de maatregelen die we op het gebied van duurzaamheid nemen en implementeren is na te lezen in ons Sustainability Book.

PDF downloaden