Wat zijn je plannen?

Voor een optimaal comfort en een goede grip is het belangrijk dat je het passende schoeisel voor je outdoor-activiteit draagt. We adviseren je ervoor te zorgen dat je voor elk avontuur bent voorbereid!

TIP: op onze productpagina's geven we voor elke soort schoen de bijbehorende activiteitsindex (C, B/C, B, A/B, A, M) aan. Zo weet je altijd voor welke onderneming het model schoen geschikt is.

Mountaineering

Het begrip „MOUNTAINEERING“ staat voor bergtochten die door sneeuw en mogelijk over gletsjers of ijs kunnen gaan om een top te bereiken. Onze MOUNTAINEERING-producten zijn gemaakt voor bergtochten op extreme hoogten met klimijzers en op rotsachtige of bevroren trajecten. Ze zijn perfect geschikt voor alpineklimmen bij wisselvallig en uitdagend weer.

Activiteitsindex: mood banner

Activiteitsindex:

De belangrijkste voordelen zijn een harde en extreem stevige zool voor het gebruik met semi-automatische klimijzers en een zeer slijtvaste, stevige schacht met een 360° rubberrand. Een bevestigingsoog ter hoogte van de voorvoet en aantrekhaken bovenaan de schacht zorgen ervoor dat de schoen optimaal aan de voet kan worden aangepast. Alle modellen zijn met berggidsen van de 'Alpinschule Innsbruck' (ASI) ontwikkeld.

Trekking

TREKKING is de benaming voor een uitdagende voettocht, eventueel ook zonder vast onderdak, deels weg van straten en wandelpaden. Het wordt beoefend in dunbevolkte streken. Onze TREKKING-producten zijn ontworpen voor huttenwandelingen in uitdagende alpine streken. Onverharde paden, steenslag en klimpaden domineren het traject. De bijzonder goede grip en de extra bescherming zijn perfect voor meerdaagse/meerwekelijkse tochten met een zware trekking-rugzak (tot 70 l). De weersvoorspelling moet regelmatig worden gecontroleerd, omdat het weer in de Alpen elk moment kan omslaan.

Intensieve trekking-tour mood banner

Intensieve trekking-tour

Activiteitsindex:

Belangrijke voordelen zijn een comfortabele pasvorm speciaal voor trekking, een gedefinieerde torsiestijfheid, bijzonder goede bescherming en een hoge mate van duurzaamheid. Hoogwaardige materialen en functionele features, bijv. een rubbersamenstelling van TEXAPORE en VIBRAM, zijn standaard bij de artikelen. Alle modellen zijn met berggidsen van de 'Alpinschule Innsbruck' (ASI) ontwikkeld.

Trekking mood banner

Trekking

Activiteitsindex:

Belangrijke voordelen zijn een comfortabele, belastingsbestendige pasvorm speciaal voor trekking, een gedefinieerde torsiestijfheid, bijzonder goede bescherming en een hoge mate van duurzaamheid. Waterdichtheid en een perfecte grip zijn elementaire productwaarden. Deze schoenen zijn verkrijgbaar met een middelhoge en lage schacht en ontwikkeld door de berggidsen van de 'Alpinschule Innsbruck' (ASI).

Ontdek onze trekking schoenen

Hiking

HIKING is een lange, meerdere uren durende wandeling. Vroeger was het een gebruikelijke manier van reizen, tegenwoordig wordt er over het algemeen een middelzware soort sport onder verstaan, uitgeoefend in de natuur op goed uitgezette paden. Onze WANDELPRODUCTEN zijn ontworpen voor dag- en meerdaagse wandelingen in de Voor-Alpen tot aan de boomgrens. Ze zijn perfect geschikt voor 2-8 uur lange wandelingen met middelgrote rugzak (ca. 30 l) en voor alle weersomstandigheden.

Lange dagwandelingen mood banner

Lange dagwandelingen

Activiteitsindex:

De belangrijkste voordelen zijn een dynamische en exacte pasvorm die ook bij langer dragen een maximaal comfort biedt, een gedefinieerde torsiestijfheid, een loopzool met goede grip en hoogwaardige details voor extra duurzaamheid en bescherming.

Dagwandeling mood banner

Dagwandeling

Activiteitsindex:

De belangrijkste voordelen zijn een comfortabele pasvorm, voorvoetflexibiliteit, gedefinieerde torsiestijfheid, een loopzool met een goede grip en een aantrekkelijke prijs-prestatie-verhouding.

Ontdek onze wandelschoenen

Mountaineering

Met MULTIFUNCTION kunnen onze klanten gewoon in het dagelijks leven verschillende active-outdoor-activiteiten uitvoeren. Deze MULTIFUNCTION-producten zijn gemaakt voor verschillende outdoor-activiteiten, zoals wandelen, fietsen en outdoor-fitness in de natuur en in stedelijke omgevingen.

Activiteitsindex: mood banner

Activiteitsindex:

De belangrijkste voordelen zijn een sportieve pasvorm, lichte features, voorvoetflexibiliteit, een multifunctionele loopzool en een aantrekkelijke prijs-prestatie-verhouding. De meeste artikelen hebben een sportieve touch en een design met opvallende kleuren.

Ontdek onze multifunctionele schoenen

Technologieën & materialen

Bij outdoor-schoenen rijst de vraag: leer, synthetische materialen of een combinatie van beide? Welke zoolconstructie is voor mijn plannen het beste? Elke variant heeft voordelen, de koopbeslissing hangt af van de toepassing, persoonlijke voorkeuren en de prijs.

Membrane Technologies

Texapore sample image

Texapore

Waterdichte en tegelijkertijd ademende uitrusting voor een zeer goede bescherming tegen het weer en veel comfort in het dagelijks gebruik.

Texapore 02+ sample image

Texapore 02+

Bijzonder goed waterdichte en tegelijkertijd ademende uitrusting voor een zeer goede bescherming tegen het weer en veel comfort bij outdoor-duursportactiviteiten, zoals intensieve dag- of trekkingtochten.

Shaft materials

Nubuck leather sample image

Nubuck leather

Wij zijn Charlie en Jess, kampioenen van haalbare avonturen – we hebben een missie, namelijk mensen helpen uit hun comfortzones te komen door meer en vaker avonturen te ondernemen.

Suede sample image

Suede

Hoogwaardig runderleer, dat door zijn fluweelachtige en dikke materiaalkwaliteit zorgt voor een lange levensduur, ademend vermogen en comfort aan de voet. De soort leer is zeer goed geschikt voor routinematig onderhoud, ook met was.

MESH sample image

MESH

Mesh is de naam van een textielmateriaal dat zich onderscheidt door zijn luchtdoorlaatbaarheid en daardoor bijzonder goed ademend is.

PU sample image

PU

Polyurethaan (kort PU) is een kunststof die zeer sterk en vormstabiel is. Het is duurzaam en robuust en heeft als eigenschap dat het sterk waterafstotend is.

KNIT sample image

KNIT

Tricot bovenmateriaal met uitstekende ventilatie, naargelang de positie aanpasbaar, flexibel of stabiliserend.

Sole materials

EVA sample image

EVA

Ethyleenvinylacetaat (kortweg EVA) is een licht kunststof materiaal met bijzonder goed dempende eigenschappen, dat bij onze schoenen vaak voor de tussenzool wordt gebruikt. Het voordeel van EVA is vooral het geringe gewicht.

PU sample image

PU

Polyurethaan (kort PU) is een kunststof die zeer sterk en vormstabiel is. Het is duurzaam en robuust en heeft als eigenschap dat het sterk waterafstotend is.

RUBBER sample image

RUBBER

Rubber is uiterst sterk, slijtvast en biedt een zeer goede bescherming. Ten opzichte van de andere zoolmaterialen is rubber weliswaar naar verhouding zwaar, daarentegen echter mechanisch en thermisch uiterst stabiel.

Hoe kies ik de juiste maat?

De schoen dient in het optimale geval iets groter te zijn dan een straatschoen: er dient ongeveer een duim breed (1,5 cm) ruimte tussen de voet en de punt van de schoen te blijven. Zo stoot je ook bij het langdurig bergaf lopen niet tegen de voorkant.

1. Draag bij het aanpassen al de passende wandelsokken.

2. BELANGRIJK:
1,5 cm ruimte tussen de voet en de punt van de schoen.

Draag bij het aanpassenal de passende wandelsokken.BELANGRIJK:1,5 cm ruimte tussen de voeten de punt van de schoen. schoenen moeten goed passen,maar mogen niet knellen. Draag bij het aanpassenal de passende wandelsokken.BELANGRIJK:1,5 cm ruimte tussen de voeten de punt van de schoen. schoenen moeten goed passen,maar mogen niet knellen.
Naar de maattabel

We laten het je zien

Teaser image

Hoe vind ik de passende hiking-schoen?

Lees meer
Teaser image

Hoe onderhoud ik mijn schoenen op de juiste manier?

Lees meer
Teaser image

Welke sokken heb ik nodig voor mijn volgende outdoor-avontuur?

Lees meer